Nieuws
Schouten en De Jong Projectontwikkeling is niet meer

Schouten en De Jong Projectontwikkeling (SdJ) heeft veel financiële schade opgelopen door het faillissement van Schouten Bouw. Met de bank is inmiddels een akkoord bereikt over de afwikkeling van die schade en de voortzetting van de onderneming. Vanwege de opgelopen imagoschade is de naam gewijzigd in Wdevelop Vastgoed Ontwikkeling.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. Na het faillissement van Schouten Bouw, 8 oktober 2019, liet de bestuurder de gemeenteraad weten dat de financiële gevolgen voor de gemeente heel gering waren aangezien bij bouwprojecten veelal zaken werden gedaan met Schouten en De Jong Projectontwikkeling.

Wat de effecten van de ontwikkelingen rond Schouten en De Jong Projectontwikkeling voor de gemeente zijn, bericht de wethouder niet.

Rouwendal geeft aan dat drie bouwprojecten van Schouten Bouw in Leidschendam over genomen zijn. Het Voorburgs Kwartier in Klein Plaspoel Polder wordt afgebouwd door Niersman Bouw Haaglanden uit Den Haag. Er is inmiddels met de werken begonnen.

De bouw aan de Plaspoelkade wordt ook door Niersman Bouw Haaglanden voortgezet. Nu zijn de nutsbedrijven bezig. Als de bouw weer start, sluit de doorgang van de auto’s vanuit de wijk richting het Damcentrum definitief af. Alleen voor de fietsers blijft er dan door de week na 16.00 uur tot de volgende ochtend 7.00 uur en in het weekend een doorsteek mogelijk.

Het derde Schouten-project, aan het Molenpad, zal worden afgemaakt door Niersman Bouw uit Voorschoten. Daar wordt na de bouwvak mee begonnen. Oplevering staat voor 30 november 2021.

De kopers van Voorburgs Kwartier hebben verzocht om een bijdrage van de gemeente in de kosten van een onafhankelijke voorinspectie van de woningen, voordat de herstart van de bouw zou aanvangen. Een bijdrage van 50% van de kosten (maximaal 3350 euro ex BTW) is onlangs overeengekomen. De gemeente dekt de uitgave uit grondexploitatie van Klein Plaspoel Polder.

GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk wil nadere informatie over de positie van Schouten en De Jong Projectontwikkeling bij de bouw van zeven villa’s aan de Veursestraatweg, ten noorden van de Noortheylaan. Volgens hem staan er nog enkele rekeningen van de gemeente open bij de gemeente. Komende week zou de gemeenteraad in moeten stemmen met het bouwplan dat bekend staat als Groene Horsten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter