Activiteiten
Zwembad Forum Kwadraat Voorburg heropent

Het zwembad Forum Kwadraat in Voorburg gaat morgen, vrijdag 22 mei, gedeeltelijk weer open. Dat heeft de beheerder, Sportfondsen, bekend gemaakt.

Er wordt begonnen met banenzwemmen, aquajoggen, aquarobic en zwemles. Hiervoor moet men zich per keer van tevoren inschrijven. Dit kan telefonisch (070-3870800) op de volgende tijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 8.30 – 12.00 uur. Vandaag, Hemelvaartsdag, is het zwembad dicht. Zonder inschrijving mag niemand naar binnen.

Voor de zwemlessen geldt: alleen op de eigen lesdag en -tijd. U kunt per week inschrijven, niet in het vooruit.

Om zo veel mogelijk de 1,5 meter regel te kunnen handhaven zijn diverse aanpassingen aangebracht.
Er gelden de volgende nieuwe regels:

Kom niet te vroeg, maximaal 10 minuten van tevoren.
In de hal (tussen de schuifdeuren) staan wachtstrepen. Gelieve hierachter te wachten.
In de hal bij de receptie staan ook deze wachtstrepen. Bij de tweede schuifdeur is een Desinfectiepunt, gelieve hier uw handen (en dat van uw kind) te desinfecteren.
Bij de receptie laat u uw pas scannen of koopt een kaartje. U dient zo veel mogelijk zonder contant geld te betalen.

Voor banenzwemmers:
U dient zich (per keer) van tevoren telefonisch (070 – 3870800) persoonlijk in te schrijven.
Zonder inschrijving kunt u niet naar binnen.
U heeft uw zwemkleding al thuis aangetrokken. U loopt langs de receptie naar de zwemzaal en daar trekt u uw overige kleding uit, in de aangegeven vakken. U neemt uw kleding en schoenen mee in een tas en zet deze ergens op een bankje.
Het bad wordt in 3 delen verdeeld. Het rustige deel, het doorzwemdeel en het snelle borstcrawldeel. Elk deel bestaat uit 2 banen, 1 heen, 1 terug. Naast elkaar zwemmen en aan de kant hangen of staan is niet toegestaan. Inhalen is ook niet toegestaan.
Na het zwemmen haalt u uw tas met kleding op en kunt u zich omkleding in de kleedruimte. Douchen is niet mogelijk. Als u de kleedruimte verlaat, dient u weer uw handen te desinfecteren en verlaat u de accommodatie via de zij uitgang.
Indien u zich hier niet prettig bij voelt, verzoeken wij u uw bezoek uit te stellen tot alles weer gewoon is.
De tijden voor het banenzwemmen worden verruimd. Echter, we hanteren een tijdslot van 1 uur.

Voor leskinderen/ouders

Omdat we het op dit moment nog niet veilig vinden geven we nog geen les aan de badjes 1.
U dient uw kind van tevoren telefonisch (070 – 3870800) in te schrijven (per keer). Zonder inschrijving kunt u niet naar binnen.
De eerste weken zullen we de zwempassen niet gebruiken, u koopt een los kaartje bij de receptie. Kinderen met een ooievaarspas hoeven niet te betalen maar moeten wel hun zwempas meenemen om te laten scannen.
U komt alleen met uw kinderen die zwemles hebben, volgens de RIVM regels en volgt de aanwijzingen van het personeel op. Er mag per kind 1 ouder naar binnen in het pand.
Uw kind heeft de zwemkleding al aan onder de gewone kleding. U loopt langs de receptie naar de zwemzaal, neemt eventueel direct een kurkje mee in de juiste kleur van het badje en op de aangegeven vakken kunt u uw kind helpen zijn kleding en schoenen uit te trekken, en het kurkje om te doen. De kleding en schoenen gaan in een door u meegenomen tas en u neemt deze tas mee.
U verlaat de zwemzaal via de horeca, uw kind neemt plaats op de bankjes bij badje 4. Vanaf daar worden de kinderen opgehaald door de juf.
U kunt in de horeca iets te drinken bestellen en dient dan het pand te verlaten volgens de aangegeven route. U kunt dus niet in de horeca plaatsnemen om te wachten of de les te bekijken.

Na de les komt u weer via de hoofdingang het pand in en loopt de kleedruimte in, na de schuifdeur dient u eerst uw handen te desinfecteren en gaat u direct linksaf. Door de achterste cabine kunt u naar het andere gedeelte van de kleedruimte. De witte tegels zijn verboden voor buitenschoenen!
De kinderen verzamelen per badje op een vast punt in de kleedruimte. U kunt uw kind daar ophalen. Douchen is niet mogelijk. U kleedt uw kind zo snel mogelijk om en verlaat de kleedruimte via de aangegeven route. Bij verlaten van de kleedruimte desinfecteert uw weer uw handen en dat van uw kind. Na de schuifdeur linksaf, via de zijdeur naar buiten.

Er wordt gestart met de zwemlessen zonder kleding, dus in alle badjes zwemmen de kinderen alleen in zwembroek of badpak.

Voor Aquasporters:
U dienst zich (per keer) van tevoren telefonisch (070 – 3870800) persoonlijk in te schrijven.
Zonder inschrijving kunt u niet naar binnen.
U heeft uw zwemkleding al thuis aangetrokken. U loopt langs de receptie naar de zwemzaal en daar trekt u uw overige kleding uit, in de aangegeven vakken. U neemt uw kleding en schoenen mee in een tas en zet deze ergens op een bankje.

Na het zwemmen haalt u uw tas met kleding op en kunt u zich omkleding in de kleedruimte. Douchen is niet mogelijk. Als u de kleedruimte verlaat, dient u weer uw handen te desinfecteren en verlaat u de accommodatie via de zij uitgang.
Indien u zich hier niet prettig bij voelt, verzoeken wij u uw bezoek uit te stellen tot alles weer “gewoon” is.