Nieuws
Aangepaste bedieningstijden bruggen en sluizen

De provincie Zuid-Holland past de bedieningstijden voor bruggen en sluizen aan. Bruggen en sluizen worden weer bediend op zon- en feestdagen van 09.00-19.00 uur.

De zomerbediening gaat normaliter op 1 april in bij het begin van het nieuwe vaarseizoen, maar door het coronavirus besloot de provincie dit jaar hiervan af te wijken. Vanaf 1 april werken er normaal gesproken meer medewerkers op de bediencentrales, omdat er in deze periode meer scheepvaart is en er meer brugopeningen nodig zijn. Daarmee werd het risico op besmetting van onze medewerkers groter en dat willen we voorkomen.

In dringende gevallen kan, in overleg, van de vastgestelde bedieningstijden worden afgeweken. Zo blijven de vaarwegen beschikbaar voor scheepvaartverkeer. Iedereen kan zich snel en veilig in de provincie verplaatsen. De aangepaste bedieningstijden van bruggen en sluizen in Zuid-Holland blijven in ieder geval van kracht totdat de maatregelen van het kabinet zijn afgeschaald. Van belang is dat iedereen de geldende coronamaatregelen in acht neemt. (foto Provincie Zuid-Holland)