Nieuws
ChristenUnie-SGP haalt uit naar D66

De fractievoorzitter van ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad, Kees Verschoor, heeft geen goed woord over voor het optreden van zijn D66-collega’s inzake het verruimen van de terrasmogelijkheden voor de horeca.

Op 12 mei vergaderde de gemeenteraad daarover. D66 hekelde het optreden van VVD-wethouder Astrid van Eekelen die enkele uren voor de raadsvergadering een eigen plan voor de ruimere terrasmogelijkheden lanceerde, wetende dat er in de raad gestemd zou worden over een soortgelijk voorstel van D66. Dat voorstel lag er al meer dan een week en had steun van een raadsmeerderheid.

Volgens Verschoor vloog D66 ‘uit de bocht’ door met twee man (bedoeld worden fractieleider Jacco van Maldegem en raadslid Mahjoub Mathlouti, red.) ‘van leer te trekken tegen een wethouder die altijd open staat voor alle partijen’. Hij beweert dat in een zogenoemde ‘Raadsflits Gemeenteraad’.

De voorman van ChristenUnie-SGP stelt dat het voorstel van D66 al veel eerder op tv voorbij kwam. ‘Dus ik snap niet hoe D66 nu wilde dat een wethouder die de horeca wil helpen, op haar handen was gaan zitten totdat de motie aangenomen zou zijn. Het was een moment waarop ik terugdacht aan de redelijkheid en doelgerichtheid van Stefan van de Griendt’. (Van de Griendt was de vorige fractievoorzitter en is nu lokaal partijvoorzitter, red.)