Nieuws
Kerkstraat Voorburg mogelijk deels dicht

B&W bezien de mogelijkheid om de Kerkstraat in Voorburg deels af te sluiten zodat de horeca daar de terrassen kan vergroten. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen bekend gemaakt. Deze optie stond niet in een brief die B&W recent aan de gemeenteraad zonden over ruimere terrassen. De Kerkstraat is een doorgaande fietsroute. In bepaalde tijdvakken is het ook een in- en uitgang voor auto’s die bij zaken in het Huygenskwartier moeten zijn.

Sommige ondernemers zijn al gestart met de uitbreiding van hun terras. In winkelcentrum Julianabaan in Voorburg heeft ijs- en koffiesalon Zinn het terras met  32 extra stoelen uitgebreid. Er werd gisteren, op Hemelvaartsdag, meteen volop gebruik van gemaakt. Of de uitbreiding met toestemming van de gemeente plaatsvond is onduidelijk. Volgens wethouder Van Eekelen zou pas op 29 mei beslist worden over aanvragen tot uitbreiding van terrassen. Die uitbreiding zou dan vanaf 1 juni 12.00 uur mogen.

Volgens de wethouder liggen er ook aanvragen van horeca-ondernemers die een eigen parkeerterrein of twee parkeerplaatsen voor hun zaak willen omvormen tot terras.

Met ondernemers beziet de gemeente de inrichting van een 1,5 meter afstand-maatschappij. Winkeliers in winkelcentrum Julianabaan Voorburg werken aan maatregelen om de klantenstroom in goede banen te leiden als het weer drukker wordt. Ondernemers in het Huygenskwartier krijgen van het Ondernemersfonds 1,5 meterstickers die zij op de vloer kunnen plakken om klanten aan die maatregel te herinneren. (foto Ap de Heus)