Nieuws
Brugwachtershuisje krijgt nieuwe functie

Het leegstaande brugwachtershuisje op de Oude Tolbrug die de verbinding vormt tussen de Westvlietweg en de Fonteynenburghlaan in Voorburg-West krijgt een nieuwe bestemming. Het huisje wordt, met twee ondergrondse verdiepingen, ingericht als kantoor/werkplek/atelier.

Het brugwachtershuisje is eigendom van de provincie Zuid-Holland. Die heeft het laten opknappen en gereed gemaakt voor een nieuwe functie. Beheerder is de Stichting Brugwachtershuisjes. Die wil het geheel nu gaan verhuren. Zo moet het brugwachtershuisje weer een nuttige functie krijgen hetgeen positief uitwerkt op de buurt en helpt bij het voorkomen van vandalisme.

De bestemming van het brugwachtershuisje is nu formeel ‘verkeer’. De gemeente zal dus moeten instemmen met een wijziging van deze bestemming. Het brugwachtershuisje is al jaren buiten gebruik omdat de brug van afstand elektrisch wordt bediend.