Nieuws
Zwarte Roodstaart voorkomt sloop

Een nest van de Zwarte Roodstaart, een beschermde vogel, heeft de sloop van twee gebouwen op het terrein van de voormalige gemeentewerf annex afvalstation van Avalex aan de Nieuwe Havenstraat vooralsnog voorkomen. De sloop is uitgesteld tot september.

Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. Alle andere gebouwen zijn ter plekke wel tegen de vlakte gegaan. Het is de bedoeling dat hier, in Klein Plaspoel Polder (KPP), huizen komen dan wel de wegaansluiting op een mogelijk aan te leggen nieuwe brug over de Vliet.

B&W berichten dat binnenkort gestart wordt met de bouw van achttien woningen aan de Dr. van Zeelandstraat; het braakliggende terrein achter de Libanon Tribunaal. De afbraak van het Total tankstation aan de Oude Trambaan wacht op besluitvorming over de nieuwe Vlietbrug.

De bodem van het terrein van de voormalige betonfabriek Mebin is vervuild. Die vervuiling moet eerst opgeruimd worden voordat woningbouw hier mogelijk is. Ook dit wacht op besluitvorming rond de nieuwe Vlietbrug.

Wat er gaat gebeuren met het Triadome, het leegstaande kantoorgebouw aan de Vliet, is nog onbekend. De eigenaar en de gemeente zijn in gesprek over een herontwikkeling. De coronacrisis zorgt echter voor vertraging. (foto Vogelwerkgroep Meijendel)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter