Nieuws
B&W houden vast aan hondenbelasting

B&W houden vast aan de hondenbelasting, ook nu andere gemeenten die afschaffen. Gezien de financiële positie van de gemeente is het niet verantwoord deze belasting af te schaffen. Mocht dat toch gebeuren dan moeten andere belastingen ter compensatie van de wegvallende inkomsten, omhoog. Zoals de onroerendzaakbelasting.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal D66-fractieleider Jacco van Maldegem laten weten in antwoorden op vragen. Volgens Van Maldegem behoort de hondenbelasting in hoogte tot de top tien van Nederland. Met ingang van 2020 ging die belasting nog eens fors omhoog. Dat leverde de gemeente 120.000 euro extra op.

Rouwendal verdedigt de extra verhoging met ingang van 2020. Die was volgens hem nodig gezien de financiële positie van de gemeente en de kosten die de gemeente maakt voor de honden. De wethouder geeft geen antwoord op de vraag of de belasting met ingang van 2021 weer omhoog gaat. Op de vraag of B&W honden in Leidschendam-Voorburg onwenselijk vinden komt een ‘nee’ als reactie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter