Nieuws
Buitenkant basisschool Vijverhof blijft overeind

Bij de renovatie en nieuwbouw van basisschool Vijverhof in Voorburg blijven de gevels en de karakteristieken van het gebouw bewaard. Het schoolbestuur is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden zoals het opstellen programma’s van eisen en het selecteren van adviseurs, waaronder een architect. Nog dit jaar zou er een voorlopig ontwerp voor de school op tafel moeten liggen.

Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. Het pand stamt uit de dertiger jaren en is een ontwerp van de Voorburgse architect Albert van Essen. Vaststaat al dat de eerder voor de werken gereserveerde 4,4 miljoen euro niet genoeg is. Er moet geld bij.

Het bestuur van basisschool Maria Bernadette, Van Ruysdaellaan in Leidschendam, is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwe huisvesting. Met de gemeente vindt in het 2e kwartaal 2020 overleg plaats over de locatie. De bouw is voor de periode 2023-2025 voorzien. In die periode staat ook basisschool De Driemaster, Spinozalaan Voorburg, op de rol voor een nieuwe huisvesting. Voor basisschool De Zonnewijzer, Rijnlandstraat Leidschendam, is dan een uitbreiding gepland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter