Nieuws
Wadi Oude Bleijk doorstaat test

Deze week is de wadi getest die de gemeente onlangs heeft aangelegd in de groenstrook achter de Oude Bleijk in Leidschendam. Bij hevige regenval moet de wadi overtollig regenwater van de Oude Bleijk en De Schans opvangen en afvoeren naar de achterliggende sloot. Het resultaat van de test: hij werkt goed.

Bij droog zonnig weer is de wadi (Water Afvoer Drainage Infiltratie) een laaggelegen zone in het gras. Bij zware regenval vult de wadi zich met regenwater. Tijdens de aanleg van de wadi is tevens een aantal straatputten (kolken) in de Oude Bleijk en De Schans afgekoppeld van het riool, en aangesloten op de wadi. Op die manier wordt het rioolstelsel bij hevige regenval minder belast, blijft regenwater in de buurt waar het valt en is er minder kans op wateroverlast.

Tijdens de wadi-test werd water uit een watertank in een straatput gepompt, zoals dat bij een hevige bui ook zou gaan. Het water stroomde netjes af naar de wadi, die het vervolgens afvoerde naar de achterliggende sloot. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter