Nieuws
Groen vraagt veel meer geld

Het groenbeheer in de gemeente vraagt veel meer geld dan eerder voorzien. Er moet jaarlijks 300.000 euro bij. Daarnaast vraagt het onderhoud van het groen op gemeentelijke begraafplaatsen meer geld. Hier gaat het om 120.000 euro. Dat blijkt uit een bericht van B&W aan de gemeenteraad. Aan het Noteboompark in Voorburg wordt 50.000 euro uitgegeven.

Vorig jaar is er 370.000 euro extra aan het groen besteed. De extra uitgaven worden veroorzaakt door toenemende klimaatextremen: droge zomers zorgen enerzijds voor meer bewatering en anderzijds voor het sneller moeten vervangen van uitgedroogd groen. Het in standhouden van het bomenbestand is duurder geworden nu de essentaksterfte en kastanjebloedingsziekte heersen. Tevens moet er vaker gesnoeid worden om schaduwoverlast te voorkomen. Verder vraagt de bestrijding van ongewenste exoten meer geld.

Op de begraafplaatsen moet één derde van alle hagen vervangen worden. Daarnaast zijn de buxushagen rondom de urnengraven aangetast door de buxusmot. De faciliteiten in de aula’s van de begraafplaatsen zijn bovendien verouderd. Er is renovatie nodig wat betreft inrichting, cateringfaciliteiten, multimediavoorzieningen, stoffering en garderobevoorzieningen. Dat kost 150.000 euro in 2021.

Het Noteboompark moet aangepakt worden. Er is achterstallig onderhoud op de paden, zitelementen en metselwerken. Het opknappen daarvan kost 50.000 euro in 2021.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter