Nieuws
Wethouder moet burenruzie sussen

Wethouder Jan-Willem Rouwendal moet in opdracht van de gemeenteraad een burenruzie in de Voorburgse wijk Vronesteyn gaan sussen. Het gaat daarbij om een bouwplan voor Park Vronesteyn 24 en bezwaren die de buren van nummer 22 daar tegen hebben. De wethouder krijgt een maand de tijd voor zijn bemiddeling.

De eigenaar van Park Vronesteyn heeft een uit 1923 daterende villa laten slopen. In de plaats daarvan is een nieuw huis gebouwd. Nu wil hij op de rest van de grond aan de Vliet nog een tweede huis neer zetten. Dit tot grote woede van de buren die daardoor hun woongenot aangetast zien. Zij hebben al gedreigd met rechterlijke procedures.

Bovendien beweren omwonenden dat zij door de gemeente op het verkeerde been zijn gezet. Ze zouden in de waan zijn gelaten dat er maar één nieuwe woning op Park Vronesteyn 24 zou komen. Dat terwijl de gemeente wist van de tweede woning en ook akkoord ging met de bouw er van.

De zaak ligt bij de gemeenteraad omdat die een verklaring van geen bezwaar moet afgeven tegen het bouwplan. Bovendien hebben de bewoners van Park Vronesteyn 22 en 24 zich beiden tot de gemeenteraad gewend.

VVD, D66, CDA en GBLV hebben de wethouder nu op het bemiddelingspad gestuurd. De verklaring van geen bezwaar wordt vooralsnog niet behandeld. De wethouder gaf wel al aan weinig van een bemiddeling te verwachten. Gemeenteraadslid Arnold Brans (VVD) gaf al aan dat als de bemiddeling mislukt, de VVD akkoord gaat met het bouwplan. Wat de andere fracties dan doen is nog onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter