Activiteiten
Al jaren klachten over zwembad De Fluit

Al sinds de oplevering van zwembad De Fluit in 2016 zijn er informele signalen van gebruikers dat de vloer in het kleedkamergebied te glad zou zijn. Sinds eind 2017 worden formele klachten ingediend bij Sportfondsen en de gemeente over gladheid van de tegels.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti laten weten in antwoorden op vragen. Tot op heden hebben valpartijen geen blijvend letsel opgeleverd en heeft de schade zich beperkt tot kneuzingen, oppervlakkige (hoofd- )wonden en blauwe plekken.

Naast gladde tegels zijn er ook tegels die loslaten. Daarover zegt de wethouder: ‘De tegels zijn tijdens de bouw aangebracht conform de technische normen en eisen die in het programma van eisen zijn opgenomen. Het programma van eisen is in 2013 vastgesteld in gemeenteraad. Ondanks diverse maatregelen verbeterde de situatie zich niet’.

Onlangs stelde de wethouder de gemeenteraad voor 180.000 euro uit te geven aan het vervangen van de gladde en loslatende tegels. De werkzaamheden zijn nu afgerond. Het bad is sinds 1 juni weer open.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter