Nieuws
Voorburgse Kerkstraat tot 1 november dicht

De Voorburgse Kerkstraat is tot 1 november dicht voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Gisteren zijn borden in het Huygenskwartier geplaatst die aangeven dat fietsers moeten omrijden via de Raadhuisstraat.

Dat heeft een woordvoerster van B&W laten weten nadat de Kerkstraat op Tweede Pinksterdag vanaf 12.00 uur ineens dicht bleek. Op die manier moesten horecazaken daar hun gevelterrassen kunnen uitbreiden over de hele straat. Dinsdagochtend was de Kerkstraat gewoon weer ‘vrij’

De woordvoerster: ,,De uitbreiding van terrassen in de Kerstraat geldt  tot 1 november van dit jaar, net als voor alle ruim 40 tijdelijke terrasuitbreidingen in het kader van de coronamaatregelen. De omleiding voor fietsers en ander verkeer is een permanente situatie die geldt gedurende deze gehele periode. Vanwege de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten en het feit dat onder andere  Avalex deze route gebruikt, kan de Kerkstraat niet fysiek afgesloten worden. Vandaag is de juiste bebording geplaatst, dit was gezien de feestdagen en de levertijd niet eerder mogelijk.”

De afsluiting op Tweede Pinksterdag werd aangegeven door een bord van een horecaondernemer die aangaf dat de Kerkstraat ‘vanaf heden’ een wandelpromenade was. Verder waren er oranje plastic hekken geplaatst.

De gemeenteraad is niet in de maatregel gekend. Toen enkele jaren geleden het plan werd opgevat de Van Schagenstraat in het Huygenskwartier af te sluiten werden daar meerdere debatten in de raad over gevoerd. Er werd ook een onderzoek naar verkeersstromen gedaan.

Een leuke verrassing was er voor de bezoekers van Leidsenhage, waar de hoeveelheid terrasruimte fors is uitgebreid met een drijvend ponton. Wethouder Astrid van Eekelen, horeca ondernemer Renee Boogaart en Teun Koek, project directeur van de Mall of the Netherlands verrichtten maandag gezamenlijk de opening. (foto’s Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter