Nieuws
Woningbouw in winkelcentrum Julianabaan

De renovatie van het winkelcentrum Julianabaan in Voorburg zal voor een groot deel gefinancierd moeten worden door woningbouw. Dat bleek gisteravond bij een presentatie van een zogenoemd ‘voorkeursscenario’ aan leden van de gemeenteraad. Met de renovatie zou in 2022 gestart moeten worden.

Voor de woningbouw zijn vijf plekken plekken voorzien: hoek Koningin Julianalaan – Frans Mortelmansstraat (geldautomaat Rabobank, woontoren); dak bibliotheek en Albert Heijn; dak HEMA/Exercise; dak flat boven winkels aan de noordkant van het plein (Verbakel Mode – Intertoys, twee etages); dak flat aan de zuidkant van het plein (Toko Dapur Ibu – Ringfoto twee etages).

Voor de hoek van het Koningin Julianaplein en de Boutensstraat wordt gekeken naar de bouw van een nieuwe supermarkt.

De toegangswegen tot het winkelcentrum moeten groen worden. Dat wil zeggen meer groen aan weerszijden van de Koningin Julianalaan vanaf de Prins Bernhardlaan tot aan de Frans Mortelmansstraat / Marcellus Emantslaan. En meer groen langs de Koningin Julianalaan aan beide kanten vanaf de Boutensstraat tot aan de Mgr. Van Steelaan.

De entrees van het winkelcentrum bij de Prins Bernhardlaan en de Mgr. Van Steelaan krijgen een extra accent door het plaatsen van grote billboards. In het winkelcentrum zelf wordt de uitstraling van gevels en reclameboodschappen verbeterd. Ook de luifels worden aangepakt evenals de paviljoens.

De inrichting voor auto’s, fietsers en voetgangers wordt gewijzigd zodat het minder rommelig en veiliger wordt. Verder komen er meer groen en een kinderspeelplaats.

De plannen kosten zo’n 6 miljoen euro, zo luidt een eerste berekening. Dat geld zal opgebracht moeten worden door de gemeente, de eigenaren van winkelpanden en de woningbouw. Er is nog gekeken naar de bouw van een parkeergarage onder het Julianaplein. Dat plan is vanwege de kosten, zo’n 15 miljoen euro, vooralsnog geschrapt.

Eind dit jaar zou er een concreet voorstel moeten liggen dat vervolgens besproken wordt met omwonenden, belanghebbenden en de gemeenteraad. (foto De Julianabaan)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter