Nieuws
Invloed gemeenteraad bij bouwplannen blijft

Wethouder Jan-Willem Rouwendal ziet af van zijn plan om de zogenoemde Verklaring van geen bedenkingen die de gemeenteraad voor bouwplannen moet afgeven, grotendeels te laten vervallen. In de gemeenteraad was er geen enkele politieke partij die met dit voorstel wilde instemmen, zo bleek bij een bespreking in een commissie van de gemeenteraad.

Op voorstel van D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen gaan leden van de gemeenteraad samen met ambtenaren en de wethouder nu kijken naar andere mogelijkheden om de procedures rond bouwplannen te versnellen. Snellere procedures waren het voornaamste argument voor de wethouder om de Verklaring te laten vervallen.

Woordvoerders van alle fracties wezen erop dat met ingang van 2022 er een nieuwe Omgevingswet van kracht wordt waardoor alle procedures weer op de schop moeten. Daar wil men eigenlijk op wachten. De gemeenteraad is bovendien bevreesd voor verlies van informatie over en invloed op bouwplannen die zonder de Verklaring buiten de raad om gerealiseerd zouden kunnen gaan worden. Daarbij werd ook gewezen op de bouwplannen waarmee de gemeenteraad zich recent bemoeit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter