Nieuws
Tasroof in Voorburg-Centrum

Gisteren aan het einde van de middag is een vrouw op het Zwartepad in Voorburg-Centrum beroofd van haar tas. Door alert optreden van omstanders kon de politie niet veel later twee jonge mannen (17 en 19 jaar oud) uit Den Haag aanhouden in het nabij gelegen Park Sonnenburgh.

De vrouw liep op het Zwartepad toen haar tas van haar schouder werd gerukt. Ze viel op de grond. Nadat ze luidkeels om hulp had geroepen gingen een aantal mensen achter de wegrennende jonge mannen aan. De tas werd teruggevonden. Daaruit bleek de mobiele telefoon van de dame verdwenen. De politie zoekt nog getuigen van het gebeuren.

De politie boekte gisteren nog een succes. Een grote postroof die begin februari in het Forepark plaats vond, is opgelost. Uitvoerig onderzoek door de recherche leidde tot de aanhouding van drie Rotterdammers van tussen de 25 en 27 jaar oud. Meerdere aanhoudingseenheden, waaronder een arrestatieteam, hielden in verschillende woningen in Rotterdam drie verdachten aan voor hun betrokkenheid bij de overval.

Op maandag 3 februari vond op industrieterrein Forepark een overval plaats op een chauffeur van een PostNL-vrachtwagen. Op de IJssel werd de chauffeur rond 18:00 uur door inzittenden in een personenauto gesommeerd om deze met zijn vrachtwagen te volgen. De inzittenden deden zich hierbij voor als politieagenten. Eén van hen stapte uit en gaf de chauffeur een teken om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten. Vervolgens overvielen de mannen met geweld de chauffeur. De overvallers gingen er vandoor met een deel van de lading, bestaande uit kostbare telefoons met een geschatte waarde van 80.000 euro. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter