Nieuws
GBLV wantrouwt wethouder Nadine Stemerdink

Oppositiepartij GBLV vertrouwt de gang van zaken rond een krediet dat wethouder Nadine Stemerdink (sport) heeft gevraagd voor het opknappen en aanleg van korfbalvelden bij VEO, niet. De partij spreekt van een ‘schimmig’ dossier en wil vanavond in de gemeenteraad tekst en uitleg van de wethouder.

Op 28 januari vroeg de wethouder de gemeenteraad om 100.000 euro voor het opknappen van het tweede veld van VEO. Dat zou dan tegelijk gebeuren met de renovatie van het eerste veld waartoe al eerder besloten was. Door beide werken te koppelen kon het allemaal goedkoper en kon er bovendien nog een half veld extra worden aangelegd.

Reden voor het opknappen van de velden vormen nieuwe afmetingen die de korfbalbond heeft doorgevoerd. Dat gebeurde echter al op 1 juli 2014. Daarna ging wel een overgangstermijn lopen om verenigingen zo in staat te stellen de nieuwe afmetingen geleidelijk door te voeren.

GBLV achterhaalde dat in de nota Kapitaalgoederen 2018 – 2022 met geen woord over de investeringen in de korfbalvelden werd gerept. Dat gebeurde ook niet in de begroting 2019 of in het Beheerplan Sportparken 2019 – 2022.

Pas eind 2019 komt in Meerjarenbegroting 2020 – 2023 een investering voor het korfbalhoofdveld aan de orde: 123.856 euro. In januari 2020 komt dan het voorstel om de korfbalvelden helemaal anders in te delen. Voor 200.000 euro, staat er te lezen. Met de 100.000 euro krediet die wordt gevraagd wordt het totaalbedrag echter 223.856 euro.

GBLV-raadslid Freek Steutel: ,,Als B&W al vanaf medio 2014 weten dat de afmetingen moeten worden gewijzigd, dan is het op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen dat dit vijf jaar onopgemerkt blijft in de plannen van de gemeente. Het wordt nog gekker dat als de inkt van de begroting 2020 nog maar nauwelijks is opgedroogd er al een wijzigingsvoorstel ligt om alle korfbalvelden maar aan te pakken.”

Fractievoorzitter Frank Rozenberg: ,,De gemeenteraad wordt door B&W in de begroting 2020 tot op de euro nauwkeurig gevraagd om krediet beschikbaar te stellen. In het voorstel van het college wordt nu een kleine 25.000 meer krediet gevraagd. Als B&W bij elk investeringsvoorstel zo’n 12,5% meer vragen, zien we de toekomstige voorstellen over lastenverzwaring voor burgers en ondernemers, of bezuinigingen, met veel belangstelling tegemoet.” (foto VEO)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter