Nieuws
Wethouder in de fout met kredietaanvraag

Wethouder Nadine Stemerdink (sport) heeft de gemeenteraad 23.856 euro te veel aan krediet gevraagd voor het opknappen en aanleggen van korfbalvelden bij VEO. Zij heeft daarvoor excuses aan de gemeenteraad aangeboden. De misser werd ontdekt door oppositiepartij GBLV en is gecorrigeerd.

Volgens D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti is het niet de eerste keer dat de wethouder bij kredietaanvragen voor investeringen in de sport, op deze wijze de plank missloeg. De wethouder zei zich niet in dat beeld te herkennen.

Ook Frank Rozenberg (GBLV) repte over fouten die de wethouder ‘keer op keer’ maakt. Zijn fractie kon slechts ‘onder zeer groot protest tegen de manier waarop de wethouder tot de gemeenteraad opereert’ akkoord gaan met de investering voor VEO. CDA’er Jan Hendriks constateerde dat het niet loopt ‘zoals het zou moeten’ bij dit soort zaken.

PvdA-gemeenteraadslid Delroy Blokland, partijgenoot van de wethouder, noemde de kritiek van zijn collega’s ‘niet gepast’ en ‘misplaatst’. Hij verweet hen ‘grote woorden’ te gebruiken over de technische aspecten van een goed voorstel.

Blokland sprak over ‘een klein foutje’ waar groot politiek gewicht aan wordt gehecht en waar een ‘groot nummer’ van werd gemaakt. ,,De wethouder is ter goeder trouw en heeft een groot hart voor de sport. Dat weet iedereen. De toon valt mij tegen vanavond’’, aldus Blokland. Rozenberg noemde het betoog van de PvdA’er ‘aandoenlijk’. (foto VEO)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter