Nieuws
Geen ‘Groningse toestanden’ in Voorburg-West

Wethouder Astrid van Eekelen ziet geen risico op ‘Groningse toestanden’ in Voorburg-West als gevolg van Haagse plannen om bij de energievoorziening van te bouwen woningen op de Binckhorst, gebruik te gaan maken van warm grondwater. Volgens haar zal het Hoogheemraadschap Delfland daar mede namens Leidschendam-Voorburg toezicht op houden. Daarnaast speelt ook de Omgevingsdienst Haaglanden nog een rol bij de controle.

De ‘Groningse toestanden’ werden genoemd door GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú. Zij repte over gescheurde muren, verzakkingen en aangetaste funderingen als gevolg van de Haagse plannen water in de bodem te pompen en er ook weer uit te halen. Ook D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos uitte haar zorgen.

Beide raadsleden beklaagden zich over het feit dat Den Haag zich kennelijk weinig gelegen laat liggen aan Leidschendam-Voorburg. ,,Ze weten ons slecht te vinden’’, aldus Velú. ,,Heeft u wel invloed in Den Haag? Kunt u wel meepraten? We worden telkens overvallen en dat is echt niet goed’’, meende Bos. Volgens de wethouder wordt er door haar en haar collega’s frequent met de ambtgenoten in Den Haag gesproken. (foto ConstructieShop.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter