Nieuws
Snelle actie Zeeheldenwijk gevraagd

De gemeenteraad wil dat wethouder Astrid van Eekelen snel met bewoners van het Zeeheldenkwartier gaat praten over snelheidsbeperkende maatregelen in de wijk. Er is al te veel tijd verloren gegaan door de coronacrisis.

In een vergadering van een commissie uit de gemeenteraad gaf de wethouder aan begin juli met een bewonersgroep te gaan praten. Kort daarop zou er een grote bewonersavond georganiseerd moeten worden.

Volgens de wethouder wordt er onder meer gevraagd om verkeersdrempels en wegversmallingen. Ze beloofde zelf met Avalex te gaan praten over het rijgedrag van de chauffeurs in deze wijk, iets waarover bewoners ook klagen.

B&W hebben al besloten het parkeerverbod in de De Ruyterstraat, dat nu geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur, permanent te maken. Dat wil zeggen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het gaat om het stuk De Ruyterstraat tussen de Vlietweg en de Trompstraat.

Aanleiding vormt het feit dat het parkeren in de avonduren en weekeinden te gevaarlijk is geworden. De rijbaan is maar vijf meter breed. Met het permanente parkeerverbod wordt de straat beter toegankelijk voor hulpdiensten. Bovendien had de bewoners om een wijziging van het parkeerverbod gevraagd om het parkeren door niet-wijkbewoners tegen te gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter