Nieuws
Villabouw Park Vronesteyn geblokkeerd

Een meerderheid in de gemeenteraad van VVD en GBLV blokkeert de mogelijkheid van de eigenaar Park Vronesteyn 24 om op zijn grond een tweede huis te bouwen. Beide partijen hebben niet alleen bedenkingen bij het plan, maar hekelen ook de hele gang van zaken rond het plan, inclusief het optreden van de gemeente daarin.

Verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal vroeg zich in een commissievergadering van de gemeenteraad af waar de gemeenteraad nu eigenlijk mee bezig was. Hij sprak over een ‘oneigenlijke weigering’ en zei te hopen dat de gemeenteraad tot ‘haar positieven’ zou komen. Dat laatste wekte de woede op van GBLV-gemeenteraadslid Bianca Bremer. Zij noemde de opstelling van de wethouder ‘niet kies’ en ‘niet correct’.

Op Park Vronesteyn stond een villa. Die is afgebroken. In de plaats daarvan is een nieuwe grotere woning op het stuk grond gebouwd. Nu ligt er een vergunningaanvraag om ook nog een tweede woning op het terrein neer te mogen zetten.

Tegen het bouwplan is de buurt te hoop gelopen. Dat gebeurde onder leiding van de bewoners van Park Vronesteyn 22. Een bemiddelingspoging die de wethouder onder druk van de gemeenteraad ondernam, is mislukt.

D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen gaf openlijk aan te twijfelen aan de cijfers die de gemeente over de woningbouw aan de gemeenteraad heeft verstrekt. Zijn VVD-collega Arnold Brans wees erop dat de wethouder zelf aangaf dat het bij de bouw op Park Vronesteyn zou gaan over de bouw van twee kleinere woningen in vergelijking tot de gesloopte villa. De twee nieuwe panden zijn samen echter twee maal zo groot als het verdwenen gebouw.

Op grond van de houding van de gemeenteraad moet de gemeente de aangevraagde bouwvergunning weigeren. De initiatiefnemers kunnen vervolgens, als zij dat willen, een nieuw plan maken en daarvoor opnieuw vergunning vragen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter