Activiteiten
Waterfeest Lusthofschool bij Hubertus-Brandaan

Scouting Hubertus-Brandaan heeft voor de leerlingen van de Lusthofschool in Voorburg een waterfeest met als thema ‘Zomer en water’ verzorgd in Park Sijtwende. De basisschool had vanwege de coronamaatregelen geen schoolkamp en zocht alternatieven om de kinderen toch een leuke week te bieden.

,,Het draaiboek zag er al erg leuk uit en het was ook een fantastisch mooie en zonnige dag”, vertelt Jurrie Kroese van de Lusthofschool. ,,We hadden onder meer kano-activiteiten, waterlijnbal en een estafette met slingshots”, licht Evelien Beguin, voorzitter Hubertus-Brandaan het programma toe. ,,We vinden het leuk op deze manier iets extra’s te kunnen betekenen voor onze gemeente, en in het bijzonder voor de leerlingen van de Lusthofschool.”

,,De leerlingen hadden het uitstekend naar hun zin”, vertelt Wiebo Hobma, coördinator op de dag bij Hubertus-Brandaan. ,,Water is eigenlijk altijd feest. Er zat ook een wedstrijdelement in bij het kanovaren. De leerlingen moesten kaartjes overbrengen zonder onderweg hun ‘leven’ – zijnde een ballon achter de kano – te verliezen. Pret alom natuurlijk.” De leerlingen kregen ter afsluiting nog waterijs en een sleutelhanger.

Bij Scouting Hubertus-Brandaan is altijd wat te beleven. Bevers is de jongste speltak voor kinderen van 4 tot en met 6/7 jaar. Welpen zijn voor kinderen van 6/7 tot en met 10 jaar en ‘Waterscouts’ voor de leeftijd 10 tot en met 13 jaar. De Wilde Vaart (13 tot en met 18 jaar) en Waterscouts gaan vaak het water op, kanoën of zeilen op de Kaag. Zij leren alle zeiltechnieken en navigeren. Maar ook bosspelen, kampvuur stoken, sportmiddagen en knutselen behoren tot de activiteiten. Kortom, Hubertus-Brandaan is telkens weer heel iets anders doen. Wil je meer informatie of wil je staflid worden, neem dan contact op via telefoonnummer 06 – 5432 1482 of kom op een zaterdag langs op Oosteinde 144 Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter