Nieuws
Wethouder: ‘Doe genoeg voor fietser’

Wethouder Astrid van Eekelen meent dat zij genoeg doet voor de fietsers in de gemeente. Een eind 2018 door de gemeenteraad aangenomen motie waarin om meer actie voor de fietser werd gevraagd, is volgens haar ‘afgehandeld’.

In de motie werd gevraagd om de fietser centraal te stellen bij ruimtelijke plannen en niet achteraf fietsvoorzieningen ‘in te passen’. Met de eigenaar van de Mall of the Netherlands moest gesproken gaan worden over de inrichting van fietsenstallingen. Bij andere winkelcentra moesten meer ‘fietsennietjes’ komen. In een nieuw verkeers- en vervoersplan (VVP) moesten voorstellen staan om de groei van het fietsverkeer op te vangen.

Na anderhalf jaar meldt de wethouder dat bij ruimtelijke ontwikkelingen ‘rekening gehouden wordt met voldoende fietsparkeervoorzieningen. Daarnaast worden waar mogelijk fietsroutes binnen de plangebieden verbeterd of toegevoegd’.

Onderzocht wordt of een fietsenstalling bij de Mall voor 1500 fietsen haalbaar is. Op het Damplein en bij de Sluis in Leidschendam zijn fietsnietjes geplaatst, in het Huygenskwartier Voorburg komen die dit najaar. Bij het opknappen van winkelcentrum Julianabaan Voorburg is er aandacht voor de fietser.

Over een nieuw VVP zegt de wethouder niets. Zij wijst erop dat de gemeente goed bereikbaar wil zijn, ook voor fietsers. En dat er gewerkt wordt aan regionale fietsroutes.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter