Nieuws
Doe mee met de Steenbreektrofee

Er bestaan in Leidschendam-Voorburg  veel groene initiatieven. Inwoners die hun straat of wijk groener of klimaat bestendiger hebben gemaakt, kunnen meedoen met de Steenbreektrofee. Ook buurtverenigingen, wijkorganisaties of corporaties kunnen meedoen. Meer groen is gezond, goed voor de natuur, het houdt regenwater vast en zorgt voor een prettiger leefklimaat. Stichting Steenbreek is via de Steenbreektrofee op zoek naar innovatieve en inspirerende voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut.

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli. De grootte van het project is niet bepalend voor de prijs. Een professionele jury beoordeelt de inzendingen. De drie beste voorbeelden krijgen in september een bezoek van de jury. De prijsuitreiking is tijdens de Nationale Groendag op 15 oktober. De winnaar van de Steenbreektrofee 2020 ontvangt naast de wisseltrofee ook media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen en krijgt een boom en vaste planten aangeboden. Meer informatie, de spelregels en aanmelden staan op de website van Stichting Steenbreek.