Nieuws
Hoge waarderingscijfers voor openbaar vervoer

In het eerste kwartaal van 2020 beoordeelden reizigers in de metropoolregio Rotterdam Den Haag het openbaar vervoer met een 8,0 gemiddeld. Dat is een stijging ten opzichte van het rapportcijfer voor het OV in de metropoolregio  in 2019 (7,9) en hoger dan het landelijk rapportcijfer voor het OV in 2019 (7,8). Dat blijkt uit de OV-Klantenbarometer over het eerste kwartaal van 2020.

De gestegen waardering is een mooi resultaat en een opsteker voor OV-bedrijven in de metropoolregio, die met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf 1 juli weer alle zitplaatsen voor reizigers beschikbaar mogen stellen. De cijfers zijn gebaseerd op de ervaringen van reizigers die gebruik maakten van de bus, tram, metro en RandstadRail. Met een 8,1 scoren HTM (Bus Den Haag), RET (Tram Rotterdam) en EBS (Bus ‘Haaglanden Streek’) ook bijzonder goed.