Nieuws
Onderzoek overtreding regels aanbesteding gemeente

De gemeente heeft bij het vergeven van een contract voor informatietechnologie (IT) in 2019 mogelijk de Europese aanbestedingsregels overtreden. Dat stelt de accountant van de gemeente, PSA, in het accountantsverslag 2019. PSA stelt dat de gemeente de zaak juridisch moet laten onderzoeken.

Bij aanbesteding moet de opdrachtgever (in dit geval de gemeente) een voorgenomen opdracht openbaar maken zodat ondernemers erop kunnen reageren met een offerte. In dit geval had zulks niet alleen in Nederland moeten gebeuren maar in de hele EU zodat bedrijven uit andere landen er ook op hadden kunnen reageren. De opdracht moet dan wel meer dan 214.000 euro belopen.

In een reactie op het accountantsverslag gaan B&W niet op de zaak in. De gemeenteraad heeft vorig jaar om extra aandacht voor het volgen van aanbestedingsregels door de gemeente gevraagd. Bij het IT-contract ging het om de uitkeringsadministratie, belastingen, kassasystemen en omgevingsvergunningen. De exacte waarde van het contract is niet bekend gemaakt, noch het bedrijf dat de opdracht kreeg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter