Activiteiten
CDA wil uitsluitsel over investeringen in de sport

Het CDA wil uitsluitsel van B&W over investeringen in sportaccommodaties en –voorzieningen die wel voorzien zijn, maar waarvoor geen geld binnen de begroting is gereserveerd. De coalitiepartij wil een opgave van de betrokken accommodaties en voorzieningen alsmede de totale investeringssom. B&W dienen daarnaast duidelijk te maken wat het verwerken van de investeringen in de begroting 2021-2024 voor gevolgen zou hebben voor die begroting.

Dat blijkt uit vragen van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks. In de begroting 2021-2024 staan nu alleen investeringen in het skatepark bij winkelcentrum Leidsenhage en een basketbalveld in de wijk Prinsenhof. Ambtenaren hebben Hendriks echter laten weten dat er meer werken aan sportaccommodaties/voorzieningen onderdeel zijn van bestaand beleid, maar waarvan de financiële lasten niet in de meerjarenbegroting zijn opgenomen.

Hendriks liep recent met andere fracties in de gemeenteraad te hoop tegen een voorstel van wethouder Nadine Stemerdink (sport) om middels een krediet korfbalvelden van VEO te gaan opknappen. Die uitgave was ook niet in de begroting opgenomen alhoewel al jaren bekend was dat de velden aangepakt moesten worden. Het krediet was het vijfde in een serie kredieten die de wethouder voor investeringen in de sport heeft gevraagd. Daarbij ging het in totaal om zo’n 1,5 miljoen euro.

Voor sportbeleid staat er dit jaar 895.000 euro op de begroting; voor sportaccommodaties 5,4 miljoen euro; voor investeringen 2 miljoen euro.