Nieuws
Lintje voor mevrouw Schwartz-van der Schot

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.E.D.J.M. (Annelies) Schwartz-van der Schot (76 jaar) uit Leidschendam. Mevrouw Schot heeft zich op diverse terreinen vrijwillig ingezet. Mevrouw Schwartz-van der Schot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Museum Beelden aan Zee in Den Haag.

Mevrouw Schwartz-van der Schot is jarenlang vrijwilliger geweest bij Unicef. Ook was zij jarenlang secretaris bij de Culturele Raad in Leidschendam. Zij adviseerde het college van burgemeester en wethouders op het gebied van kunst en cultuur en behartigde de belangen van culturele verenigingen.

Al meer dan 21 jaar zet zij zich vrijwillig in voor Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Zij bekleedde daar verschillende vrijwilligersfuncties. Daarnaast is mevrouw Schwarz-van der Schot rondleider en heeft zij zich in het bijzonder verdiept in bezoekers met alzheimer, dementie en slechtziendheid en blindheid.

De uitreiking vond op dezelfde dag plaats als waarop de dertien inwoners die op 24 april een ridderorde kregen, deze onderscheiding ook echt ontvingen. Dat kon op 24 april vanwege de coronamaatregelen niet. De Kanselarij der Nederlandse Orden bepaalde dat de onderscheidingen in heel Nederland op 3 juli werden uitgereikt. Burgemeester Klaas Tigelaar ontving elf gedecoreerden op het Raadhuis, het echtpaar Múller was verhinderd.  Zij ontvangen hun onderscheidingen op 17 juli. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens drie verschillende bijeenkomsten. Zo was er voor iedereen voldoende aandacht, tijd én ruimte. (Foto: Barbara Koppe)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter