Nieuws
Christiaan de Vries nieuwe griffier

Christiaan de Vries wordt de nieuwe griffier van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij volgt Gerard van Egmond op die per 1 augustus met pensioen gaat. De Vries is nu griffier bij Provinciale Staten van Zuid-Holland en plaatsvervangend griffier bij de gemeente Vlaardingen. Daar is hij ook adviseur van de gemeenteraad. Voor Provinciale Staten werkte hij dik twee jaar, voor de gemeente Vlaardingen 15 jaar.

De Vries werd uit zeven kandidaten gekozen. De commissie uit de gemeenteraad die De Vries heeft gekozen heeft laten weten dat hij over voldoende kennis beschikt om als griffier te kunnen optreden.

‘Ook beschikt hij over ruime ervaring met de werkzaamheden op een griffie en de (gemeentelijke) overheid in het algemeen. Hij heeft in het verleden bewezen in een politiek/bestuurlijk uitdagende omgeving zijn rol, op een (politiek) sensitieve wijze te kunnen vervullen’.

‘Wij hebben de heer De Vries leren kennen als een prettig en toegankelijk persoon. Samenwerkingsgericht en strategisch, met oog voor mens en collega’s. Hij is proactief, communicatief, heeft doorzettingsvermogen en gaat uit van eigen kracht. Daarnaast zet hij, vanuit zijn eigen taak en verantwoordelijkheid als griffier, in op samenwerking en verbinding met zowel de raad als de gemeentelijke organisatie’.

De gemeenteraad moet zijn aanstelling aanstaande dinsdag in een vergadering bekrachtigen; een formaliteit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter