Nieuws
Bouw 89 woningen op ARDEA-terrein

Wanneer alles volgens plan verloopt, begint volgend jaar de bouw van 89 woningen in Leidschendam. De gemeenteraad heeft onlangs het ruimtelijk kader voor de ARDEA-locatie (tussen Noordsingel, Prinses Carolinalaan en Veurse Achterweg in Leidschendam) besproken en unaniem aangenomen. De bouw van 89 woonappartementen komt met die goedkeuring een stap dichterbij. Op het ARDEA-terrein staan nu nog een showroom en autogaragebedrijf Peugeot DAVO. Deze plek verandert in de komende jaren in een woongebied met  ruimte voor parkachtig groen.

De plannen voor de herontwikkeling zijn tijdens twee inspraakbijeenkomsten gepresenteerd aan omwonenden. Vijf mogelijke varianten zijn onderzocht. Op basis daarvan is een gezamenlijke voorkeursvariant bepaald. Dit ontwerp sluit goed aan op de bestaande omgeving en brengt meer ‘groen’ terug in het gebied.

De huidige bebouwing wordt gesloopt en op het terrein komen twee woongebouwen. Eén gebouw bestaat uit een woongebouw met 11 woonlagen. Het tweede gebouw heeft een ‘getrapte’ bouwhoogte van middelhoog (7 woonlagen) naar laag (4 woonlagen). Van de 89 woningen vallen er 27 in de sociale huursector. Verder komen er 42 huurwoningen en 20 koopwoningen. Parkeren gebeurt op eigen terrein in een half verdiepte parkeergarage. Hier komen ook de bergingen van de appartementen. Toegang tot het terrein vindt plaats via de Veurse Achterweg.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter