D66 is er voorstander van de Kerkstraat in Voorburg permanent in te richten als wandelpromenade. Dat blijkt uit vragen die gemeenteraadslid Mahjoub Matlouthi aan B&W heeft gesteld over een online-petitie die bewoners en ondernemers ter zake zijn gestart. De petitie is nu 260 keer getekend.

De Kerkstraat werd op 1 juni tot wandelpromenade verklaard om de horeca daar de kans te geven de terrassen uit te breiden. Fietsers – de Kerkstraat in een doorgaande fietsroute – werd gemeld dat het ging om een omleiding. Officieel zou de Kerkstraat op 1 november weer fietsroute moeten worden.

‘Is het college van B&W het met D66 eens dat het fietsluw maken van de Kerkstraat nog meer bijdraagt aan het bruisende karakter van de straat, de (verkeers-) veiligheid en de leefbaarheid en het winkelplezier van de ondernemers, bewoners en bezoekers? Zo ja, wat heeft het college van B&W er tot nu toe van weerhouden om de Kerkstraat permanent in te richten als wandelpromenade? Zo nee, waarom niet?’, wil Matlouthi weten.

Het raadslid vraagt zich ook af waarom B&W nog niet in gesprek zijn gegaan met de initiatiefnemers van de petitie. En hij informeert wat B&W zelf vinden van het permanent inrichten van de Kerkstraat tot wandelpromenade.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter