Nieuws
Geen lokaal vuurwerkverbod

Er komt bij de komende jaarwisseling geen lokaal verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Wel wordt lokaal ingezet op het uitsluitend afsteken van siervuurwerk en wel alleen in de uren rond de jaarwisseling. Daarop moet strikt worden gehandhaafd.

Dat heeft de gemeenteraad uitgesproken. Een GBLV-voorstel om tot een lokaal vuurwerkverbod over te gaan kreeg alleen steun van GBLV en GroenLinks. Het kabinet heeft eerder besloten dat het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen deze jaarwisseling is verboden.

B&W moeten de ervaringen met de jaarwisseling 2020-2021 gebruiken om te komen met een brief aan de gemeenteraad voor een ‘jaarwisseling nieuwe stijl’. Daarin moeten zaken als een laser- of droneshow. een muziekevenement voor de jeugd, initiatieven van winkeliers/wijken/verenigingen, regionale feesten en de consequenties voor hulpdiensten, aan de orde komen. Ook de kosten voor de gemeente van al deze varianten moeten helder zijn. Een voorstel van het CDA hiertoe werd met algemene stemmen aangenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter