Activiteiten
Zomercursussen in Cultureel centrum Agora

Binnenkort (start 27 juli) gaan er twee  interessante korte zomercursussen van start in cultureel centrum Agora aan de Fonteinenburglaan in Voorburg. De zomercursussen worden (corona-proof ruime stoelopstelling) gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De zomercursus Symbolen in de kunst start op maandagochtend 27 juli en bestaat uit 3 bijeenkomsten, kosten € 50,- Data: maandagochtend 27 juli en donderdagochtend 30 juli van 10.15-12.00 uur en vrijdag 31 juli van 13.30-15.15 uur.

In deze cursus worden de betekenissen van christelijke symbolen in kunstwerken uit de vroeg christelijke en middeleeuwse periode besproken. Wanneer men let op symboliek gaat er een nieuwe wereld open. Welke betekenissen hebben bijvoorbeeld de symbolen rondom Christus en Maria? Aan welke symbolen herkent men heiligen, goden en godinnen? Wat is een personificatie en wat een allegorie? Vragen die in deze cursus behandeld worden.

De zomercursus Impressionisme in Normandië start op maandagmiddag 27 juli 2020 en bestaat uit 3 bijeenkomsten, kosten € 50,- Data: maandagmiddag 27 juli en donderdagmiddag 30 juli van 12.30-14.15 uur en vrijdagmiddag 31 juli van 15.45-17.30 uur.

Het impressionisme ontstond in Normandië, schilders als Boudin, Jongkind en Monet waren de pioniers. Caillebotte en Pissarro kwamen er vaak. Deze en andere impressionistische schilders en hun favoriete plekken in Normandië worden besproken.

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor informatie en aanmelding bij de docente lucyhovinga@kpnplanet.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter