Nieuws
Schakenbosch b.v. wil 14 miljoen van gemeente

Projectontwikkelaar Schakenbosch b.v. wil 14 miljoen euro van de gemeente. Deze claim legt men neer nu de gemeenteraad een plan voor de bouw van 325 woningen en een zorgvoorziening op landgoed Schakenbosch heeft afgewezen.

De projectontwikkelaar heeft de claim aangekondigd in een telefoongesprek met verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal. Dat vond gisteren plaats, daags nadat het bouwplan sneuvelde door toedoen van GBLV, D66, GroenLinks en VVD-gemeenteraadslid Arnold Brans.

Schakenbosch b.v. liet de wethouder tevens weten het landgoed, waarvan men eigenaar is, te zullen afsluiten, het niet meer te onderhouden en er ook niet meer op te gaan bouwen. Een en ander zal de gemeente ook nog schriftelijk meegedeeld worden.

Jan-Willem Rouwendal liet de gemeenteraad woensdagavond in een debat weten zich te weer te zullen stellen tegen de claim. Wel zal in de begroting het financiële risico van de claim opgenomen moeten worden.

De wethouder onthulde verder dat het niet doorgaan van de bouw van 325 woningen de gemeente 1,4 miljoen euro scheelt aan uitkering uit het gemeentefonds. Uit dat fonds krijgt men 4000 euro per gebouwde woning van het rijk. Ook die tegenvaller zal in de begroting opgenomen moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter