Mening
Blog: Een gezellig terras of een veilige fietsroute naar school?

Zit u goed? Geniet dan hier eens van: Zo’n 250 mensen hebben een petitie getekend om van de Kerkstraat in Voorburg een wandelpromenade te maken. Fietsers moeten hun weg elders zoeken. Nu al heeft de gemeente dit straatje tussen Kerkbrug en Herenstraat tot tijdelijke wandelzone verklaard. Onzin: het is een terrasgebied. De in deze straat ruim vertegenwoordigde horeca wil graag meer ruimte en baalt van langsrijdend fietsvolk. Drank en weggebruik gaan immers niet samen.

Nu heeft men 250 innemers bereid gevonden zich sterk te maken voor een afgesloten straat. Een D66 raadslid ging eens langs, kreeg een drankje en beloofde prompt zich sterk te maken voor zo’n wandel, uhhh terrasgebied.

Alleen: wat doet dat raadslid als zich in september zo’n duizend scholieren melden die met de fiets door deze straat naar school willen? Je kunt natuurlijk zeggen dat die via de Oude Haven en Raadhuisstraat moeten omrijden. Maar daar is toch ook een terras? En is daar geen plan voor een veel omvattend bouwproject? Wanneer de fietsers met een petitie komen en een veelvoud aan handtekeningen verzamelen, gaat de Bierstraat dan weer Kerkstraat heten?

Plannen zijn leuk,  er politiek mee scoren is goedkoop. Kom eerst eens met een definitieve oplossing voor de fietsersstroom in oud-Voorburg. Ergens ligt nog een oud plan voor een fietsbrug naast het viaduct van de Utrechtse Baan. Kan men zo door de Huygensstraat verder rijden richting Stationsplein. Wacht eens even: daar zijn toch ook terrassen?

Natuurlijk gunnen we de horeca ondernemers hun boterham. Maar die kun je niet verdienen door anderen weg te jagen. Wat zou u kiezen: een gezellig terras of een veilige fietsroute naar school?

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter