Nieuws
Ondernemers krijgen 230.000 euro

B&W schenken de ondernemers in de winkelcentra Huygenskwartier, Julianabaan, Mall of the Netherlands en Damcentrum 230.000 euro. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen bekend gemaakt.

Voor de ondernemers in het Huygenskwartier en het Damcentrum wordt de reclamebelasting met terugwerkende kracht vanaf 1 januari gehalveerd. Dat scheelt hen 75.000 euro aan lasten.

Met de opbrengst van de reclamebelasting werden de ondernemersverenigingen in beide centra bekostigd. Die gaven dat geld vooral uit aan evenementen. Nu die door corona zijn geschrapt gaat de wethouder ervan uit dat er verder geen extra schade optreedt.

In Julianabaan en Mall zijn geen ondernemersverenigingen. Om de ondernemers daar gelijk te behandelen als hun collega’s geeft de wethouder hen 155.000 euro voor promotie en andere activiteiten. Tachtig procent van dat geld gaat naar de ondernemers in de Mall, de rest naar de Julianabaan.

De 230.000 euro komt uit het coronafonds van de gemeente waar 5 miljoen euro in zit. Van dat fonds is tot nu toe 283.000 euro uitgegeven, nog eens 200.000 euro is vast toegezegd. De 283.000 euro is opgegaan aan verkeersregelaars Vlietland, ICT-kosten ambtenaren, initiatieven van ondernemers, steun aan maatschappelijke organisaties, kwijtschelden van huur en uitstel van belastingaanslagen.