Activiteiten
Provincie steunt Vakantiestraat

De provincie geeft 300 euro voor elke Vakantiestraat die deze zomer wordt ingericht. Vakantiestraat is een initiatief voor mensen die deze zomer vanwege het coronavirus niet op vakantie gaan. Door een straat te ontdoen van auto’s en verkeer ontstaat er plaats voor sport, spel, ontmoeting, en ontspanning. Zo moet er toch een vakantiegevoel ontstaan. Zie http://www.vakantiestraat.nl De provinciale steun is bedoeld voor inrichting van de straat en aankoop van materialen.

Een ander provinciaal initiatief is een samenwerking met Team Sportservice Zuid-Holland. Via buurtsportcoaches ondersteunt de provincie het organiseren van extra activiteiten en/of materialen om tijdens de komende vakantieperiode meer te kunnen bieden in de wijken. Hiervoor stelt de provincie 35.000 euro beschikbaar.

De provincie roept gemeenten op om deze zomer zo veel mogelijk sportvelden en andere terreinen open te stellen voor de thuisblijvers. Door de coronacrisis is het sporten en bewegen van kinderen in de basisschoolleeftijd met 50 procent gedaald, bij leerlingen in het voortgezet onderwijs met vijftien procent. (illustratie Vakantiestraat.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter