Nieuws
GBLV mist speelplek Prinsenhof laagbouw

De gemeente heeft de inwoners van de wijk Prinsenhof laagbouw in Leidschendam gevraagd mee te doen aan een enquête over leefbaarheid in de wijk. Daarbij worden drie mogelijke nieuwe speelplekken genoemd. De locatie Gravin Catharinalaan 1 ontbreekt echter ondanks een eerdere mededeling van B&W dat hier werd gezocht naar een combinatie van bebouwing, groen en speelruimte. Een plan daarvoor zou samen met de bewoners worden opgesteld.

Dat beweert GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering. Hij heeft vragen aan B&W gesteld. De drie locaties voor speelplekken die B&W noemen in de enquête zijn: Graaf Ottolaan/Gravin van Viandenlaan; Graaf Ruprechtlaan/Gravin van Viandenlaan; Gravin Juliana van Stolberglaan/ Johanna van Polanenlaan.

Het raadslid vraagt B&W nu of er geen locatie is vergeten. Het zou volgens hem voor de hand liggen om over alle (bestaande) speelplekken en locaties met bewoners te overleggen, zeker wanneer de bewoners hier uitgesproken ideeën over hebben. Uit een door de GBLV’er zelf opgezet onderzoek bleek vorig jaar al dat de bewoners de speelplek aan de Gravin Catharinalaan wilden behouden. Bebouwing werd afgewezen.

Van Popering wil weten of B&W budget hebben voor de renovatie van het bestaande speeltuintje aan de Gravin Catharinalaan 1. Ook vraagt hij of er geld is voor het aanleggen van een natuurlijke speelplek in de Gravenwijk-zuid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter