Nieuws
Opeens is het leuk op het Stationsplein Voorburg

Er is niet veel nodig om het Stationsplein in Voorburg om te toveren tot een evenementenlocatie. De uitbaters van de restaurants  Papermoon en Meatpoint hebben voor een gezellig terras, inclusief sanitaire voorzieningen, gezorgd. Bij mooi weer treedt er af en toe een muzikant op; voor kinderen wordt een luchtkussen georganiseerd.

De VVD bevalt een en ander zo goed dat de coalitiepartij het Stationsplein wil uitroepen tot evenementenlocatie waar vaker ‘muziek en gezelligheid’ te vinden is, aldus gemeenteraadslid Bart Eleveld. Zijn collega-raadslid Harma Aris wil ter verhoging van de sfeer de pilaren onder het spoor en de Utrechtsebaan voorzien van tekeningen en afbeeldingen, onder andere over de lokale geschiedenis.

Al in 2017 nam de gemeenteraad een motie aan om het Stationsplein als evenementenlocatie aan te wijzen. Toenmalig wethouder Frank Rozenberg (GBLV) wees er echter op dat er geen krachtstroom voorhanden was, net zo min als een wateraansluiting. Die waren bij de aanleg van het plein ‘vergeten’.

In mei van dit jaar berichtten B&W de gemeenteraad dat er voor evenementenlocaties speciale profielen werden opgesteld: waar was de betrokken plek voor geschikt. Het Stationsplein werd daarbij ook als potentiële toekomstige evenementenlocatie genoemd.

Bart Eleveld: ,,Om het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken hier vaker iets te organiseren zijn er nog wel wat voorzieningen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een vast elektriciteitspunt of watertappunt.” (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter