Nieuws
Bouw polikliniek Voorburg gestart

De bouw van een nieuwe polikliniek in Voorburg-West is officieel gestart. De kliniek, eigendom van de Reinier de Graaf ziekenhuisgroep uit Delft, komt op de plaats waar ooit de zusterflat stond ten behoeve van het Diaconessen ziekenhuis aan de Fonteynenburghlaan. Dat ziekenhuis maakt ook onderdeel uit van de Reinier de Graaf ziekenhuisgroep.

De bouw van de polikliniek zal ruim een jaar duren. De planning is om het moderne, patiëntvriendelijke gebouw in de zomer van 2021 af te ronden. Daarna zal de inrichting starten, zodat patiënten er eind 2021 terecht kunnen. Reinier de Graaf wil het grootste deel van het huidige zorgaanbod in Voorburg, waaronder de meeste poliklinieken, de bloedafname, radiologie en het fertiliteitscentrum, handhaven in de polikliniek. In het nieuwe gebouw komen echter geen verpleegafdelingen meer en de operatiekamers worden verplaatst naar Delft.

De afgelopen weken hebben de afrondende sloopwerkzaamheden plaatsgevonden en werd de oude fundering van de zusterflat gereed gemaakt voor de bouw van de polikliniek. Er moet op de bestaande fundering worden gebouwd omdat de omgeving een rijksmonument is. In de bodem zitten resten van de voormalige Romeinse stad Forum Hadriani. Heiwerkzaamheden vinden niet plaats. Vanaf 27 juli ligt de bouw vier weken stil vanwege de bouwvak. In september zal de aannemer de vloer voor de begane grond van de polikliniek gaan storten. Eind 2021 is de opening voorzien. Dan gaat het Diaconessen ziekenhuis dicht. (illustratie Reinier de Graaf)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter