Activiteiten
Sub Marine Stars mogen weer duiken

Ook Duikvereniging Sub Marine Stars uit Leidschendam moest  de afgelopen tijd al haar verenigingsactiviteiten staken. Maar nu kwamen de verlossende woorden: ‘groen licht’. De duikers uit de regio Haaglanden gaan weer het bijzondere onderwaterleven in Zeeland verkennen met onder andere kreeften, botervisjes, anemonen en snoeken.

Hoewel alle activiteiten afgelopen maanden werden gestaakt, ging de binding tussen de leden online verder. Met videobelprogramma Zoom werd de duikkennis getest, is contact onderhouden en waren leden bereid hun kennis te delen over het onderwaterleven. Bijzonder goede ideeën, misschien wel subliem. Maar de echte onderwaterliefhebbers willen immers in het water liggen.

Wat betekent het ‘groene licht’ praktisch voor de lokale duikvereniging? De vereniging is druk in de weer om veilige duikactiviteiten te organiseren. Diverse duikstekken als Den Osse, Dreischor en Scharendijke worden ingepland, met een oppervlakte coördinator die toeziet op de veiligheid van een duik. En met de adviezen van de NOB (Nederlandse Onderwater Bond) met betrekking tot veiligheid boven water is een verantwoorde start mogelijk. De grootschalige evenementen als een bootduik worden uitgesteld, maar hierdoor ontstaan bijzondere initiatieven als barbecues en complete caterings op locatie, geregeld door vrijwilligers.

De eerste verenigingsduik vindt plaats bij Duikstek het Koepeltje. Een ruime locatie, waarbij het seizoen groots geopend gaat worden voor de leden met een plaatselijke 1,5m-barbecue. Het is een verlaat startschot van het duikseizoen maar ondanks de geremde activiteiten zijn zojuist  twee nieuwe gebrevetteerde duikers aangetrokken. Ook onervaren duikers zijn weer welkom bij de Introduikdagen op 6 en 13 oktober 2020. Lees voor info op submarinestars.nl