Nieuws
Nieuwe stap in bouwproject Vliethaven

B&W hebben een nieuw bestemmingsplan naar de gemeenteraad gezonden waardoor de bouw van 79 woningen aan de Vliet in Leidschendam mogelijk moet worden. Het gaat om het project Vliethaven, te realiseren op het bedrijfsterrein Parnashofweg. De leegstaande gebouwen van NBD Biblion, Motorhuis en Connexxion worden daartoe afgebroken. Het hele terrein is ruim 31.000 vierkante meter groot.

Onder de 79 woningen zijn tien luxe appartementen die in een vier etages hoge plat aan de Vliet komen te staan. De rest bestaat uit vrijstaande woningen van twee tot 2,5 verdiepingen met kap. Er vindt geen sociale woningbouw plaats. Parkeren moet op eigen terrein, deels ondergronds, deels in parkeerhoven. Door de bewoners van Vliethaven neemt het verkeersaanbod op de Veursestraatweg met 550 auto’s per dag toe.

De toegang tot Vliethaven komt recht tegenover de entree van landgoed Schakenbosch. Ter plekke komt een nieuw kruispunt. Vanaf de Vliet wordt een watergang aangelegd, inclusief een sloephaven. Vliethaven wordt gasloos en krijgt zonnepanelen. Aan de Voorschotense kant komt een groenstrook met bomen en wandelpad.

De grond onder het bedrijventerrein is op diverse plekken vervuild. Bovendien liggen er restanten van het zogenoemde Kanaal van Corbulo (Romeinse tijd) in de bodem. Voor beide zaken moet bij bebouwing nog een oplossing worden gevonden.

De gemeenteraad stelde in het najaar van 2016 al een ruimtelijk kader vast voor de ontwikkeling van Vliethaven. Dat was toen een project van Schouten Ontwikkeling en Era Contour. Beide bedrijven zijn er later uitgestapt. Wie het project nu gaat uitvoeren is onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter