Activiteiten
Volop virtuele activiteiten in ‘Just Peace month’

Tijdens de Just Peace month, van zondag 20 september (de dag voor de Internationale Dag van de Vrede) tot en met 24 oktober (75 jaar bestaan van de Verenigde Naties), kunnen bezoekers uit Den Haag en omgeving deelnemen aan (virtuele) activiteiten en kennismaken met organisaties die dagelijks werken aan thema’s zoals vrede, recht en veiligheid. Een maand lang staat vrede en recht extra onder de aandacht en kunnen bezoekers een ‘kijkje in de keuken’ nemen en actief deel nemen aan bijzondere events.

De bijzondere status van Den Haag als internationale stad van vrede en recht trekt vele regeringsleiders, internationale organisaties, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en studenten aan. Zij werken hier met elkaar samen, delen hun kennis en ontwikkelen innovatieve, nieuwe ideeën om wereldwijde problemen op te lossen rondom vrede, recht en veiligheid. Maar vrede en recht is niet alleen iets wat mensen buiten Den Haag raakt.

Onderzoek toont aan dat de internationale sector in Den Haag blijft groeien en meer banen voor de stad oplevert. Maar ook het huidige debat rondom racisme en het coronavirus zet mensenrechten onder druk en bewijst dat vrede en recht ook onze eigen omgeving raakt. Saskia Bruines: ,,Dit jaar is een bijzonder jaar. We vieren 75 jaar vrijheid en we hebben ook een nare bijkomstigheid, namelijk dat door corona we ook niet de dingen kunnen doen zoals we gewend zijn. Daarom is dit jaar gekozen voor een andere opzet, een online platform.”

Bezoekers worden verrast met een breed aanbod aan activiteiten en aan het denken gezet over de betekenis van vrede, recht en veiligheid. Voor u persoonlijk, maar ook wereldwijd. Vanwege Corona maatregelen worden de activiteiten in aangepaste vorm aangeboden. Veel van deze instellingen kunnen bezoekers helaas niet fysiek verwelkomen, maar doen dit online. Zij doen dit bijvoorbeeld aan de hand van een virtuele tour, een vlog, een quiz, webinar, en meer.

Op het nieuwe online platform www.justpeacethehague.com worden alle activiteiten aangeboden en kunt u van alles te lezen over de achtergrond van de verschillende instellingen die deelnemen. (foto wikipedia)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter