Activiteiten
Ontdekkingstocht door Leiden voor kinderen tot 12 jaar

Het Verwonderpaspoort presenteert ‘Expeditie om de hoek’. Met deze gratis app kunnen kinderen in Leiden in de zomervakantie op ontdekkingstocht. Kinderen kunnen met een smartphone naar www.expeditieomdehoek.nl om mooie plekken in deze stad te verkennen en opdrachtjes uitte voeren.

Met ‘Expeditie om de hoek’ verkennen kinderen van 8 tot 12 jaar verschillende interessante
locaties. Ze kunnen op expeditie in de museumtuin rond Museum Volkenkunde, ze ontdekken de stoepplantjes rond de Hortus of bezoeken de stadsnatuur in de Leidse wijk de Kooi. Als er een locatie is gekozen, verschijnen er schatkaartjes op de kaart. Daar vinden de kinderen leuke vragen en opdrachten over de omgeving.

Zoals bij een echte expeditie is er geen route uitgestippeld. Kinderen kunnen zelf op zoek naar schatkaarten. Er recht op af lopen is niet altijd het snelst: pas op voor grachten, bosjes en drukke kruispunten. De eerste drie expedities zijn vanaf  heden te vinden. In de zomervakantie
komen er expedities bij die nog meer mooie plekken in Leiden laten ontdekken. Het Verwonderpaspoort is een samenwerkingen tussen verschillende partners in Leiden die zich inzetten voor natuur, cultuur, wetenschap, duurzaamheid en techniek.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter