Nieuws
Eerste gebiedsplan Binckhorst

Het eerste gebiedsplan voor een deel van de Haagse wijk Binckhorst is klaar. Het gaat om het gebied tussen Binckhorstlaan, Jupiterkade, Trekvliet en Junostraat. Hier moeten 1100 woningen komen, een basisschool met kinderopvang en 4000 vierkante meter bedrijfsruimten.

Het plan, een zogenoemd Gebiedspaspoort, is gemaakt door de gemeente en vier andere grondeigenaren in het gebied. Het is een nieuwe manier van stadsontwikkeling die versnippering moet tegengaan. Dit alles onder het motto ‘Samen stad maken’.

Van de woningen valt 30 procent in de sociale sector, 20 procent krijgt een middelhoge huur (700 tot 1000 euro per maand). De rest worden koopwoningen. De bestaande bebouwing verdwijnt op de bakkerij van Maison Kelder na. Die wordt gehandhaafd. Ook de woonschepen aan de Jupiterkade kunnen blijven liggen. De bouwsels op de kade moeten weg.

De bebouwing wordt 30 (bij Trekvliet) tot 70 (Binckhorstlaan) meter hoog. De woningen krijgen maximaal zicht op het water. Rondom de bebouwing komt groen; er tussendoor (van Binckhorstlaan naar Trekvliet) komt een met groen aangekleed pad. In de bocht van de Trekvliet komt een park.

Het Gebiedspaspoort komt nu ter inspraak vrij. Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis liet eerder weten ook in de rest van de Binckhorst met Gebiedspaspoorten te willen gaan werken. Het volgende is voor het gebied Maanweg, Melkwegstraat, Saturnusstraat, Regulusweg. (foto Wethinkbinck.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter