Nieuws
Kindcentrum Heeswijkstraat krijgt vorm

Panta Rhei, bestuurder van basisschool Pius X, Heeswijkstraat Voorburg-West, heeft een vergunning aangevraagd voor de sloop van het schoolgebouw en nieuwbouw van het Integraal kindcentrum (IKC) Heeswijk op dezelfde plaats. De sloop is voor dit najaar voorzien. De leerlingen zullen in het nieuwe schooljaar gebruik maken van een schoolgebouw aan de Oranje Nassaustraat in Voorburg.

Het gebouw van de Pius X-school dateert uit 1955. Er naast staat ook nog een gymzaal. Ook die verdwijnt. Ter plekke komt een nieuw pand bestaande uit een houten onderbouw en een stenen bovenbouw van één tot twee (kant Fonteynenburghlaan) etages. Als de sloop en bouw voorspoedig gaan zouden de leerlingen met ingang van het schooljaar 2022-2023 gebruik kunnen gaan maken van het IKC.

Ten behoeve van het IKC komen er aan de Heeswijkstraat zeven extra parkeerplaatsen. Op het schoolterrein zelf komen meer bomen dan de zes die er nu staan. Hoeveel extra groen er komt moet nog later worden bepaald. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het IKC er eind dit jaar al zou staan. Die planning is niet gehaald.

De schoolleiding heeft ouders en leerlingen opgeroepen na de zomervakantie per fiets naar de Oranje Nassaustraat te komen. Als aanbevolen route geldt Westeinde – Herenstraat – Oosteinde. De Herenstraat is echter een voetgangersgebied. Volgens de schoolleiding is deze route veilig. Er vindt nog wel overleg plaats met de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter