Nieuws
Laadpalen in garages Mall veilig

Laadpalen in de parkeergarages van de Mall vormen naar de huidige inzichten geen veiligheidsrisico. Dat hebben B&W het GBLV-gemeenteraadslid Maurice Hartsinck laten weten in antwoorden op vragen. Aanleiding voor de vragen vormde een artikel bij Vlietnieuws, medio mei, over zorgen die de brandweer zich maakte inzake oplaadpalen in parkeergarages.

‘De oplaadvoorzieningen in de Mall zijn in beeld en de risico’s zijn gewogen en bij de plaatsing is daar rekening mee gehouden’, aldus B&W. ‘Bij een brandmelding in een gebied waar laadpalen staan, worden de laadpalen direct uitgeschakeld. Dat geschiedt door één handeling vanuit de beveiligingsloge’.

‘De parkeergarage bij de Jumbo supermarkt is voorzien van rook- en warmteafvoer bij brand. De laadpalen staan bij de afzuiging, dit is conform de aanbevelingen van het Instituut Fysieke Veiligheid. Bij brand kunnen bezoekers in twee richtingen vluchten via de hoofdentree naar het winkelcentrum en via het noodtrappenhuis’.

Over de garage van de Mall bij Weigelia melden B&W: ‘De ondergrondse parkeergarage is voorzien van een sprinklerinstallatie. Een brand blijft dan hoogstwaarschijnlijk beperkt tot maximaal één auto’.

‘Voor particuliere parkeergarages geldt dat de oplaadvoorzieningen op dit moment niet in beeld zijn. Het is niet verplicht het plaatsen van een oplaadvoorziening te melden. Ook geldt er geen vergunningplicht. Voor de parkeergarages waar de gemeente (mede) eigenaar van is, geldt dat voorafgaande aan eventuele plaatsing overleg plaatsvindt met de brandweer. De oplaadvoorzieningen in de parkeergarage van het Servicecentrum zijn overeenkomstig het advies van de brandweer geplaatst’. (foto Amperaforum)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter