Nieuws
Ook andere bouwlocatie voor Schakenbosch b.v.

Schakenbosch b.v. heeft zijn oog laten vallen op de bouwlocatie Noorthey, een stuk grasland ten noordoosten van de velden van RKAVV. De gemeente wil hier over een oppervlakte van 4000 vierkante meter woningbouw toestaan. De weg naar dat gebied zou via landgoed Schakenbosch moeten lopen. Dat is eigendom van Schakenbosch b.v..

Noorthey wordt genoemd in de Anterieure Overeenkomst Schakenbosch die wethouder Jan-Willem Rouwendal en Schakenbosch b.v. op 21 oktober 2019 tekenden. Vlietnieuws heeft een kopie van die overeenkomst in handen.

In de overeenkomst staat in dat er ‘nadere afspraken’ gemaakt moeten worden indien Schakenbosch b.v. of de aandeelhouders in die b.v. (Kondor Wessels Projecten b.v. en MeyerBergman erfgoedgroep b.v.) Noorthey niet in eigendom krijgen of gaan ontwikkelen.

Als Noorthey toevalt aan een derde dan zal Schakenbosch b.v. de ontsluiting middels een weg over Schakenbosch niet tegenhouden mits de bouw op Noorthey ‘ruimtelijk aansluit’ bij de bouw op Schakenbosch. Bovendien zal Schakenbosch b.v. een vergoeding krijgen voor het recht op overpad, aangelegde infrastructuur en voorzieningen.

De bouwlocatie Noorthey (51.300 vierkante meter groot) maakt deel uit van de bouwplannen voor de Duivenvoordecorridor. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter