De gemeente stelt extra geld beschikbaar voor zomeractiviteiten voor jongeren. Burgemeester Klaas Tigelaar: ,,We zien dat vanwege de coronamaatregelen in binnen- en buitenland veel meer inwoners hun vakantie thuis doorbrengen. Om hen toch een leuke zomer te bieden, worden er extra activiteiten georganiseerd, speciaal voor jongeren van 12 jaar tot 18 jaar.” Gedacht wordt aan een Blockjam, een Game Event, een prijsvraag en sport- en culturele activiteiten. De activiteiten worden georganiseerd door Stichting Aight, Stichting Epic Youth, Stichting Sport en Welzijn (Jongerenwerk), Stichting IBCE en Fenomeen Bovenveen. Naast de extra activiteiten zijn er al vele andere activiteiten voor kinderen en jongeren gepland. Een overzicht van alle activiteiten vindt u op de website van Stichting Sport en Welzijn (www.senw-lv.nl)